Ga naar content
Menu

Nieuws

Jorran van Santen terug in het Geelzwart!

De Technische Commissie heeft overeenstemming bereikt met Jorran van Santen over een terugkeer bij DVS’33 Ermelo. De inwoner van Ermelo stond eerder al onder contract tot maart 2020, en tekent nu een overeenkomst voor één seizoen.

De 28-jarige van Santen stopte in 2020 met voetballen bij DVS om zich volledig op zijn maatschappelijke carrière te richten bij Go Ahead Eagles (en later sc Heerenveen). Hij doorliep de jeugdopleiding van DVS en speelde in FC Groningen O19. In 2014 was hij onderdeel van het kampioenselftal dat de titel behaalde in de Hoofdklasse C. Van Santen is multifunctioneel inzetbaar in de achterhoede en op het middenveld.   
 
Reactie Jorran van Santen: “Sinds afgelopen november ben ik twee keer in de week gaan meetrainen bij de Onder-23, en later vanaf januari bij de A-selectie. Dit beviel gelijk erg goed, en het plezier en de voldoening die ik daaruit haalde was zo groot, dat het voor mij een serieuze optie werd om volgend seizoen weer op niveau te gaan voetballen.
 
Omdat ik eind 2023 ook nog eens vader ben geworden, de reisafstand naar Heerenveen, en ik het laatste gedeelte van mijn studie Human Movement Sciences nog wil afronden, heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om vanaf volgend seizoen te stoppen met mijn werk bij sc Heerenveen, en dus zelf weer te gaan voetballen bij DVS. Het werken in een professionele voetbalorganisatie is veeleisend en dynamisch. Hierdoor is het voor dit moment, zowel voor mijzelf als mijn omgeving, beter om hier even afstand van te nemen, en prioriteit te geven aan andere zaken die beter met elkaar te combineren zijn.
 
Toen ik vier jaar geleden vanwege mijn werk (destijds bij Go Ahead Eagles) bewust de keuze maakte om zelf te stoppen met voetballen, ging ik er niet vanuit dat een terugkeer er ooit nog in zou zitten. Al is dus gebleken dat ik het ontzettend ben gaan missen. Om te werken aan mijn fitheid en ritme zal ik voor de rest van het huidige seizoen twee keer in de week blijven meetrainen, en ik ben super gretig om vanaf volgend seizoen op de zaterdag weer van waarde te zijn voor de club!”
 
Reactie Edmund Mijnheer (TC): “Jorran is een jongen van de club en we hebben altijd contact met elkaar gehouden na zijn afscheid in 2020. Hij traint al een aantal maanden mee, en wij denken dat Jorran met zijn ervaring een prima aanvulling is op de selectie voor volgend seizoen.”
 
Technische Commissie DVS’33 Ermelo